Socijalna priča – Moja ekipa

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja prema odluci Ujedinjenih naroda i cijeli mjesec travanj u nekim zemljama posvećen je podizanju svjesnosti o poremećajima iz autističnog spektra.

Poremećaji iz spektra autizma nisu bolest, nego razvojni poremećaj/stanje koje traje cijeli život. Radi se o širokom spektru poremećaja, svaka dijagnoza je drugačija i svaka osoba u spektru ima različite simptome i potrebe. Upravo zato se koristi riječ spektar jer taj „kišobran“ obuhvaća cijeli spektar (Aspergerov sindrom, Rettov sindrom, DDS – Dječji dezintegrativni sindrom /Hellerov sindrom/, Neodređeni pervazivni razvojni poremećaj). Plava boja simbolizira poremećaje iz spektra autizma, a još jedan od simbola su i dijelovi puzzle. (Izvor: stampar.hr)

Zato vam danas dijelimo socijalnu priču: Moja ekipa. Priča govori o različitosti među nama i potiče na razgovor s djecom.

Ovaj mjesec u membership programu posvetili smo između ostalog i podizanju svijesti o ovom razvojnom poremećaju. Tako da ako još nisi prijavi se OVDJE

Večeras u 20.00 sati nas čeka zoom sa Lanom, edukacijskom rehabilitatoricom, suvlasnicom Edutopia.hr i autoricom jako korisnog sadržaja na Instagramu. Možete ju potražiti, profil se zove @atouchofsped.

Lana će nam objasniti neke općenite, a i neke specifične znakove autizma, pričat ćemo i o ulozi rane intervencije, a podijelit će s nama i neke korisne savjete i alate kako pomoći djetetu. Mislim da će biti jako korisno predavanje i za roditelje i za odgojitelje.

Zato, ako još nisi, prijavi se na naš Membership program za travanj:

Snimka predavanja i potvrda će biti dostupni na platformi do kraja mjeseca.

Komentiraj