Zašto bi djeca trebala čitati časopise?

Počela je još jedna školska godina. Nekako sad kada temperature više nisu visoke to izgleda još realnije, zar ne? Bilo da ste roditelj predškolarca ili ponosnog prvašića sigurno osjećate ponos, ali i lagano strepiti pred ovim uzbudljivim razdobljem koje dolazi.

Djeci je 10x gore.

Kombinacija uzbuđenosti i stresa ponekad kod djece razvije odbojnost prema “knjigama” , “učenju”, “domaćoj zadaći”….i što ćemo sad?

Kako kod djeteta potaknuti želju za pisanjem zadaće, a da to ne budu radni listići?

Točan odgovor je – dječji časopisi 🙂

Na kiosku s novinama možete pronaći različite verzije dječjih časopisa koji više manje svi vuku na radne listiće, ali imaju likove koje djeca vole (Peppa. Cocomelon…). No što je s većom djecom, našim prvašićima s početka priče?

O njima se brine ABC Zabava. Vjerojatno najkvalitetniji dječji časopis koji možete naći na kiosku. U svom asortimanu imaju Škrinjicu, Skrivalicu, Bojanku, Potragu za blagom

Uz njih se djeca susreću za pisanom riječi, razvijaju vizualnu percepciju, vježbaju koordinaciju oko – ruka, uče slijediti upute, logičko razmišljanje… ali i zabavljaju i opuštaju. Puni su zadataka vješto uklopljenih u priču koja vrlo brzo zainteresira dijete. Pa tako naš mali prvašić vjerno prati upute detektiva Agate i Arthura, a zapravo je već na petoj stranici priče i vjerno slijedi upute i vježba koncentraciju.

Na njihovoj web stranici možete pronaći popis svim njihovim izdanja, ali imaju i E- časopis, pa bacite oko jer neki su besplatni.

A sada idemo igrati par – nepar tko će po kruh i mlijeko. Ubacit ćemo i kiosk u jednadžbu jer moramo po novine. Dječje. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s