Što su trodijelne slikovne kartice?


Dragi roditelji, bake i djedovi, odgojitelji, stručni suradnici i svi vi drugi koji redovito naručujete naše proizvode predstavljamo vam naš novi materijal:

3D slikovne kartice: životinje”.

Slikovne kartice (poznatije pod eng.nazivom “flashcards”) koriste se prilikom podučavanja i širenja rječnika, u igrama kojima vježbamo pažnju, prilikom vježbanja radnoga pamćenja, prilikom usvajanja predvještina čitanja i pisanja i sl.

Kartice se najčešće nalaze u setovima koji su određeni prema nadređenom pojmu, tj. kategoriji. Prema tome, svaka kartica predstavlja upravo jednu ključnu riječ.

Naše slikovne kartice su posebne po tome što dolaze u tri dijela. Slikovne trodijelne kartice (skraćeno 3D Kartice) inspirirane su načelima učenja Marije Montessori.

Svaki pojam (životinja) obrađen je tako da ima karticu s realnom fotografijom životinje i njenim nazivom te još dvije kartice. Jedna s fotografijom, a jedna s nazivom. Cilj igre je da dijete usklađuje naziv životinje i karticu s fotografijom. Odnosno povezuje sliku s pisanom riječi.

Kartica koja sadrži oba elementa (fotografiju i naziv) služi kao kontrolna kartica ili jednostavno slikovna kartica (“flashcard”) u nekoj drugoj igri.

Često se koriste za bogaćenje vokabulara i pojmova u svim područjima, a čak i djeca koja još ne znaju čitati mogu vizualno prepoznati i uskladiti karticu s nazivom, karticu sa slikom i karticu s nazivom i slikom.

Kartice je potrebno isprintati i izrezati. Najbolje bi bilo da se plastificiraju kako bi se mogle dulje koristiti.


* Set predstavlja materijal za proširivanje rječnika kod djece


* Set je za djecu između 5 i 7 godina.


* Ovaj materijal namijenjen je zajedničkoj uporabi odrasle osobe i djeteta te svoj puni
potencijal ostvaruje u toj interakciji.

Kako do 3D kartica?

Kartice su dio posebnog serijala materijala za igru koji nije moguće zasebno naručiti. Odnosno ovoga vikenda uz kupnju malog seta žaruljica materijala poklanjamo vam 3D kartice: Šumske životinje, a uz kupnju velikog seta materijala poklanjamo vam 3D kartice: Šumske životinje, Domaće životinje i Ptice.

Sve setove možete pogledati u našem KATALOGU, a naručiti možete OVDJE.

Nadamo se da ćete uživati u zajedničkoj igri i učenju!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s