Pomponima potičemo vizualnu percepciju…

Vizualna percepcija vrlo je važna vještina. Vizualno uočavanje, prepoznavanje, razlikovanje i općenito obrađivanje objekata, te vizualna pažnja i memorija elementi su vizualne percepcije koji se razvijaju od rođenja nadalje. Ove zanimljive igre sa šarenim pomponima na zabavan način mogu potaknuti razvoj vizualne percepcije kod djeteta:

1.Nastavi niz
Napravite trakice papira sa 7 mjesta. Na 6 mjesta nacrtajte krugove, a zadnje mjesto ostavite prazno. Krugove obojite tako da tvore neki oblik logičkog niza. Dijete treba slagati pompone na postojeće krugove, a potom odrediti koji će pompon staviti na zadnje, prazno mjesto.

2.Gusjenice šarenice
Nacrtajte gusjenice i svaki krug obojite drugom bojom. Djetetu dajte pompone da ih prema bojama slaže na krugove.20190212_082139

3.Napola puna čaša
Za ovu će vam igru trebati veći pomponi i prozirna plastična čaša. Na papire nacrtajte čaše i u njima pompone u različitim kombinacijama. Dijete treba u pravu čašu složiti pompone u istom rasporedu.

4. Slaganje po predlošku
Na jednom papiru nacrtajte po 5 praznih krugova u 3 reda. Na taj će papir dijete slagati pompone. Na predloške nacrtajte krugove u istom rasporedu, ali ih obojite u različite boje. Djetetu dajte jedan po jedan predložak koji ono tada mora replicirati pravim pomponima na praznom predlošku.20190212_091829

5.Pomoni na štapićima
Na drvenim špatulama nacrtajte krugove različite boje. Djetetu dajte pompone da ih na njih slaže po bojama.

6.Kutija za jaja
Na papire nacrtajte predloške s 10 ili 12 mjesta u 2 reda, ovisno o kutiji za jaja koju imate. Na predlošcima označite mjesta na kojima trebaju stajati pomponi, a neka mjesta ostavite prazna. Stavljajte predloške jedan po jedan na poklopac kutije, a dijete neka raspoređuje pompone prema zadanim uzorcima.

7.Šareni tuljci
Uzmite kartonske tuljce i obojite ih u različite boje. Dijete treba u njih ubacivati pompone prema bojama. Tuljce možete i pričvrstiti za vrh kutije da dijete može promatrati kako pomponi prolaze kroz tuljce i padaju na hrpe.

8.Kalupi za muffine
Na dno kalupa za muffine stavite krugove različitih boja prema kojima dijete potom treba sortirati pompone.

9.Dovrši crtež
Isprintajte djetetu crteže kojima nedostaju dijelovi. Dijelovi koji nedostaju su u obliku bijelih krugova koje dijete treba popuniti pomponima i na taj način dovršiti crtež.

10.Prati linije i oblike
Nacrtajte različite linije i oblike na papir, a djetetu zadajte da slaganjem pompona prati nacrtane linije i oblike.

11. Veliki i mali
Veće i manje pompone pomiješajte na jednu hrpu pa djetetu dajte da ih sortira.

Jedan komentar Dodaj vlastite

  1. Pingback: Upoznajmo boje!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s