Igramo se magnetima…

Magnetizam. Ta privlačna (ili odbijajuća) sila koja fascinira i odrasle, pa kako ne bi i djecu. Uostalom, živimo na magnetu – planeti Zemlji. Ako poželite vašem djetetu pokazati „magiju“ ili pak uvesti ga u svijet magneta zapamtite da nikad nije prerano za istraživanje. Naravno, budite oprezni ako se radi o sitnim magnetima da ih dijete ne bi slučajno progutalo.

S malo većom djecom možete skupiti što više različitih predmeta, pa onda razgovarati što bi moglo biti zajedničko onim predmetima koje magnet privlači. Magnetizam je i prva sila s kojom se dijete susreće i može ju vidjeti na djelu, a da ju ne razumije instinktivno (kao na primjer gravitaciju).

Evo nekoliko jednostavnih primjera kako se i vi možete igrati. Igre nas uvode u upoznavanje s magnetima, učenju o privlačnoj sili, strpljenju i koncentraciji. Uz malo mašte uz njih možemo učiti i slova i brojeve. A naravno sve to, nezaobilazan rad prstićima i razvoj fine motorike.

Potrebni su vam magneti s hladnjaka (u našem slučaju bubamare), komad kartona, plastična boca, matice (ili bilo koji drugi predmet koji stane u bocu) i bojice.

1.Labirint
Za ovu igru potrebna su vam dva magneta. Nacrtajte labirint na komadu kartona. S donjim magnetom pokažite djetetu kako da pokreće gornji magnet. Ili u našem slučaju, kako da pomogne bubamari da pronađe izlaz iz labirinta.

2.Učimo slova/brojeve
Slično kao i kod labirinta. Dijete s donje strane povlači magnet po slovu/broju prateći njegovu liniju.

3.Lovimo matice
Mi smo se zabavljali s različitim magnetima, pokušavali smo uloviti što više matica. Naučili smo da nisu svi magneti isti.

Jedan komentar Dodaj vlastite

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s