E-book Mala priča o finoj motorici

Mnoga djeca danas se bore s motoričkim vještinama i pokazuju sve veće poteškoće u pisanju. To može biti djelomično zbog povećanja vremena provedenog pred ekranom i smanjenja vremena igranja, što rezultira slabo razvijenom grubom i finom motorikom.

Što su fine motoričke vještine?

Fine motoričke vještine odnose se na sposobnost djeteta da kontrolira male mišiće svog tijela kako bi obavljalo određene funkcije, poput pisanja ili vezanja vezice.

Uključuje male mišiće na rukama, prstima, očima, jeziku i nožnim prstima.

Evo nekoliko primjera korištenja fine motorike:

  • Držanje/rukovanje malim predmetima
  • Crtanje, slikanje itd.
  • Okretanje stranica knjige
  • Rezanje, lijepljenje i savijanje
  • Hranjenje
  • Građenje s kockama i igranje s malim predmetima
  • Zadaci kao što su oblačenje, zakopčavanje, vezanje vezica, pranje zubi itd.
  • Pisanje

 U ovom E-booku je objašnjeno što su fine motoričke vještine, zašto su važne u ranim godinama te kako možemo razvijati fine motoričke vještine kod kuće bez skupih ili specijaliziranih igračaka.

E-book “Mala priča o finoj motorici” sastoji se od dva dijela. Prvi dio je teorijski dio, definiranje fine motorike, razvojna postignuća prema dobi i razvojne igre fine motorike. Teorijski dio je podijeljen na pet poglavlja: bilateralna integracija, koordinacija oko – ruka, jačanje ruku, pincetni hvat i pravilno držanje olovke. Tih 5 stvari čini ključnu razliku u razvoju fine motorike kod djece. Svako poglavlje nudi jednostavne zabavne razvojne igre koje možete već danas igrati jer za njih ne treba nikakva posebna oprema već jednostavni svakodnevni predmeti koje imate kod kuće.

Drugi dio su gotovi materijali, spremni za printanje. Materijale možete neograničeno puta printati (a ako želite sačuvati isprintani papir predlažem plastificiranje, obljepljivanje selotejpom i sl.). 100+ stranica gotovih materijala, namijenjenih djeci od 5 do 7 godina u kojima dijete razvija finu motoriku.

Djeca počinju razvijati svoje fine motoričke sposobnosti već od rođenja i nastavljaju u predškolskim godinama i kasnije. Pobrinite se da vaša djeca imaju dovoljno vremena za igru ​​svaki dan i da dio tog vremena provedu radeći jednostavne umjetničke aktivnosti i druge aktivnosti fine motorike.

Cijeli priručnik je u E-formatu prilagođen čitanju preko mobitela. Priručnik je u potpunosti autorsko djelo i kao takav ne smije se kopirati i dijeliti. Nakon kupnje dobijete poveznicu za preuzimanje materijala.

Priručnik možeš naručiti preko našeg IG profila, FB profila, na mail materijali.zaruljica@gmail.com ili direktno OVDJE.

Za sva pitanja i dodatne informacije možeš nam se uvijek javiti preko ovih gore navedenih kanala.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s