Zeko u prostoru farme

Postorna orijentacija je sposobnost da vidimo sebe u odnosu na prostor koji nas okružuje, a podrazumijeva i mogućnost određivanja prostornih odnosa između predmeta. Kada dijete razvija sposobnost prostorne orijentacije, ono postaje svjesno svog položaja u odnosu na stvari oko njih. Ovo je složena kognitivna vještina koju djeca trebaju razviti u ranoj dobi.

Većina djece do treće godine života usvaja prijedloge u, na i ispod. Tijekom četvrte godine dijete razumije prostorne prijedloge kojima se označuje blizina, poput prijedloga kraj, dok se tijekom pete godine života usvajaju prijedlozi pokraj, iza i ispred. Posljednji prijedlozi koje djeca usvajaju, razumiju i rabe jesu prijedlozi između i iznad te tada mogu razlikovati lijevo i desno na vlastitom tijelu.

S obzirom da je usvajanje prijedloga jezična vještina, djeca koja primjereno ne vladaju vještinom određivanja prostornih odnosa teže će pratiti upute koje podrazumijevaju poznavanje prostornih odnosa, a koje često nalazimo u višestrukim nalozima.

Zeko u prostoru farme je set materijala za igru. Nudi 50 stranica radnih listića, aktivnosti i igri namijenjenih razvijanju prostorne orijentacije kod djece. Naručiti ga možete na IG zaruljica.hr 💛💡FB Žaruljica ili na mail materijali.zaruljica@gmail.com 💛

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s