Mala priča o grafomotorici

Godina prije polaska u školu je vjerojatno jedno od stresnijih razdoblja za djecu i roditelje. Vrijeme prije polaska u školu provodimo potičući samostalnost kod djeteta, širenje njegovih općih znanja, svladavanje osnovnih matematičkih koncepata te na usvajanju predvještina čitanja i pisanja.

Jedan od pojmova s kojim se susrećemo je – grafomotorika.

Grafomotorika je, najkraće rečeno, sposobnost držanja olovke i pisanja. Ona se počinje razvijati puno prije polaska u školu. Vještina pisanja je složena motorička aktivnost čiji razvoj počinje već od osamnaestog mjeseca djetetova života s prvim potezima po papiru.

Kako koristiti radnu bilježnicu „Mala priča o grafomotorici“?

Radna bilježnica je dopuna uz ostale svakodnevne aktivnosti za razvijanje fine motorike, vizualne percepcije i koordinacije oko-ruka te olakšava pripremu za školu. Sastoji od 6 tematskih poglavlja – mala pravila, boje i oblici, od linije do slova, vježbe škaricama, aktivna pauza i vježbe za bilateralnu koordinaciju. Iz svake skupine zadataka naveli smo nekoliko primjera kako biste i vi dalje mogli nastaviti osmišljavati zadatke sami. Materijal je u pdf formatu i možete ga printati neograničen broj puta ili možete stranice staviti u prozirne košuljice i brisati flomaster.

Kako biste kupili svoj primjerak možete nam se javiti na mail materijali.zaruljica@gmail.com, na naš FB profil , na naš IG profil ili preko kontakt obrasca.

2 komentara Dodaj vlastite

 1. Aleksandra kaže:

  Zanima me cijena male priče o grafomotorici.
  Hvala

  Sviđa mi se

  1. Razvojna kaže:

   Poštovani, javite se na mail materijali.zaruljica@gmail.com. Hvala!

   Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s