E-book “Mala priča o matematici”

Matematikom smo, zapravo, okruženi, a da to ni ne primjećujemo. Ali zato ju primijećuju djeca koja od najranije dobi, razumiju brojeve i količinu (samo probajte jednom jednogodišnjaku dati jedan smoki, a drugom dva). Njima je matematika zabava i uživaju u otkrivanju svojih matematičkih sposobnosti. Djeca su sposobna naučiti matematiku na razne načine, koristeći različite strategije koje odgovaraju njihovoj individualnoj razini razvoja.

Zato je tu ovaj E-book “Mala priča o matematici” koji se sastoji od dva djela.

Prvi dio je teorijski dio, definiranje predmatematičkih vještina i razvojnih igri potrebnih za njihovo razvijanje. Sastoji se od tri poglavlja:

1. Rana matematika (uključujući i matematičke igre za bebe
2. Predmatematičke vještine (definiranje, razvoj, kako ih poticati…)
3. Matematičke igre za djecu

Svako poglavlje nudi jednostavne zabavne razvojne igre koje možete već danas igrati jer za njih ne treba nikakva posebna oprema već jednostavni svakodnevni predmeti koje imate kod kuće.

Drugi dio su gotovi materijali, spremni za printanje. Materijale možete neograničeno puta printati (a ako želite sačuvati isprintani papir predlažem plastificiranje, obljepljivanje selotejpom i sl.). Materijali su namijenjenih djeci od 3 do 7 godina.

Materijali su podijeljeni na tri razine zahtjevnosti i nisu ograničene dječjom dobi. Primjerice, neko dijete može brojati do deset, ali ne raspoznaje geometrijske oblike tako da možete prilagoditi zadatke individualno samo njemu.

Cijeli priručnik je u E-formatu prilagođen čitanju preko mobitela. Priručnik je u potpunosti autorsko djelo i kao takav ne smije se kopirati i dijeliti. Nakon kupnje dobijete poveznicu za preuzimanje materijala.

Priručnik možeš naručiti preko našeg IG profila, FB profila, na mail materijali.zaruljica@gmail.com ili direktno OVDJE.

Za sva pitanja i dodatne informacije možeš nam se uvijek javiti preko ovih gore navedenih kanala.

Za ostale naše materijale za igru provjerite naš KATALOG.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s