Kako da dijete zavoli matematiku?

Postoje neke stvari koje možete učiniti da dijete zavoli matematiku:

1. Povežite matematiku s realnim svijetom. Objasnite djetetu kako se matematika primjenjuje u stvarnom životu i kako je korisna u svakodnevnom životu. Na primjer, možete pokazati kako korištenje matematike pomaže u mjerenju sastojaka za kuhanje, izračunavanju troškova i prihoda, ili rješavanju problema u svakodnevnom životu.

2. Napravite matematiku zabavnom. Korištenje igara i igračaka koje uključuju matematiku može pomoći djetetu da uživa u učenju matematike. Na primjer, možete koristiti kocke za brojčanu vrijednost ili druge igračke koje omogućuju djeci da rade s brojevima.

3. Ponudite podršku i ohrabrenje. Pohvalite dijete kada rješava probleme iz matematike i dajte mu pozitivnu povratnu informaciju. Ako se dijete bori s matematikom, nemojte biti strogi, već ponudite pomoć i obrazložite način na koji se razlikuje od drugih predmeta.

4. Omogućite prilagođavanje. Omogućite djetetu da uči matematiku na svoj način i prilagodite njegovo učenje njegovim potrebama i razinama sposobnosti.

5. Pokažite primjere matematičkih genija. Pokažite djeci da su neki od najvećih znanstvenika i inovatora bili vrhunski matematičari, poput Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga.

6. Budite strpljivi. Ne očekujte da će dijete odmah zavoljeti matematiku. Mnogi ljudi se bore s ovim predmetom i može potrajati neko vrijeme da dijete uživa u matematici i prirodno radi s brojevima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s