Razvojni miljokazi predmatematičkih vještina

Razvojni miljokazi predmatematičkih vještina se mogu podijeliti na nekoliko različitih razina, a svaka razina obuhvaća određene vještine i sposobnosti.U prvoj razini, koja obično obuhvaća djecu u dobi od 0 do 2 godine, važno je razvijati sposobnost prepoznavanja i razlikovanja boja, oblika i veličina. Također je važno djecu poticati na igru i pokazivanje predmeta s različitim oblicima i veličinama.

U drugoj razini, koja obuhvaća djecu u dobi od 2 do 3 godine, djeca se mogu naučiti brojčanim riječima, kao što su jedan, dva, tri, itd. Također je važno poticati sposobnost razvijanja prostorne svijesti, poput razlikovanja gore/dolje, unutra/van, lijevo/desno i slično.

Treća razina obuhvaća djecu u dobi od 3 do 4 godine, a ovdje je ključno poticati razvoj logičkog mišljenja kroz igru poput slagalica. Djecu je važno poticati na kontinuirano razvijanje prostornog razumijevanja.

Četvrta i posljednja razina obuhvaća djecu u dobi od 4 do 5 godina gdje su ključne matematičke vještine, s razlikom između brojeva do 20. Djecu je važno uključiti u igre računanja, poput igara s kartama koji sadrže brojeve i pomažu djeci da razviju njihovu numeričku svijest.

Kako djeca rastu i razvijaju se, važno je nuditi im razne igre i aktivnosti koje će poticati njihov razvoj predmatematičkih vještina, od prepoznavanja boja i oblika do razumijevanja osnovnih matematičkih pojmova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s