Moja prva slovarica

Učenje abecede je temeljna vještina na putu učenja čitanja i pisanja. U početku je važno da djeca prepoznaju i imenuju velika, a potom i mala tiskana slova. Imenovanje znači prepoznavanje zvukova koje oni čine, odnosno proizvodnja glasova. Kombiniranje glasova u riječi, riječi u rečenice, a rečenice u priče i iskustva, važne su predvještine čitanja i pisanja. Budući da je abeceda temeljna za pismenost, važno je djeci dati alate koji su im potrebni da bi bili uspješni.

Prepoznavanje slova igra najvažniji dio u učenju abecede. To je mnogo više od samo prepoznavanja individualnog oblika slova. Pisanje slova, odnosno reprodukcija oblika, zasebna je vještina. Za nju je potrebno i dobro poznavanje samoga oblika, ali i motorička organizacija pokreta te znanje o smjeru oblikovanja.

Kako bismo pomogli djeci ovladati slovima i učinili njihovo učenje sadržajnim i privlačnim, u pomoć vam dolazi novi set – MOJA PRVA SLOVARICA!

Set sadrži 100+ stranica zadataka i aktivnosti sa slovima. Osim materijala za prepoznavanje i imenovanje slova u setu se nalaze grafomotorički zadaci koji nam pomažu reproducirati svako slovo. Cijeli set je inspiriran pjesmom Abeceda, dječjeg zbora “Bajka”. Tako da predlažem da ju poslušate. 🙂

Set materijala možete naručiti preko našeg IG profila, FB profila, na mail materijali.zaruljica@gmail.com ili direktno OVDJE.

A naravno, pripremili smo vam i malo iznenađenje. Preuzmi našu ZAGONETNU ABECEDU i zabavi se ove kišne večeri.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s