Tematske slikovnice – dan očeva

U mjesecu ožujku, koji je posvećen sv. Josipu, negdje oko blagdana toga svetca slavi se i Očev dan. U Hrvatskoj se slavi 19. ožujka.

Očev dan je dan u čast oca i slavi očinstvo i utjecaj očeva u društvu.

A najbolji dar koji možete pokloniti svome tati je vrijeme provedeno s njim. Zato trk u knjižnicu po štivo za nedjelju ujutro.

Svi opisi knjiga preuzeti su sa stranica Knjižnica Grada Zagreba

Volim tatu, David Bedford, Turistička naklada

Razigrana priča puna ljubavi za očeve i njihove mališane. Mali Vjeverić i njegov tata uživaju u skakutanju po šumi, u igri i zajedničkom druženju. Slikovnica je velikog formata oslikana ljupkim i nježnim ilustracijama, te pršti od emocija.

Tatin mali medo, Gemma Cary, Turistička naklada

Tata i sin uvijek imaju poseban odnos i uz tatu se uče drugačije stvari. Mali Medo, u ovoj slikovnici nježnih i toplih ilustracija, uza svoga tatu uči se raznim vještinama za preživljavanje. Svakim danom on raste i postaje sve hrabriji i sigurniji u sebe. No, baš kada je pomislio da mu tata više i ne treba, mali Medo upao je u veliku opasnost i naučio da ponekad mora potražiti pomoć. Slikovnica pisana velikim tiskanim slovima za najmlađe.

Volim te, tata! Melanie Joyce, Naša djeca

Slikovnica prepuna nježnosti, govori o neizmjernoj i nezamjenjivoj očevoj ljubavi. U tom tonu je i vrlo dražesno ilustrirana i uz nju s djetotom možete podijeliti dragocjene trenutke nježnosti, ljubavi i toplinu zagrljaja pred spavanje.

Moj tata se smanjuje, Ema Pongrašić, Kreativna mreža

Topla priča o odrastanju i odnosu djeteta i oca u različitim životnim razdobljima. Podsjeća nas na to da, bez obzira na to koliko smo stari, svojim roditeljima nikada ne prestajemo biti djeca.

Tata na dar, Miro Gavran, V.B.Z.

U jednom dalekom kraju dolazi najljepše doba godine – slavlje Velike fieste. No jedna simpatična obitelj tuguje jer su tatu Sanča oteli gusari još prije nekoliko mjeseci. Dječak Gomez i njegova sestrica Marita ne žele slaviti bez oca, a ni mama Karambita više ne može sjediti prekriženih ruku. Prerušena i naoružana hrabrošću, krenula je na opasno putovanje u susret opasnim gusarima. Vođena ljubavlju, mama Karambita sigurna je u svoj uspjeh. Hrvatski autor u ovoj toploj priči istaknuo je važnost ljubavi, hrabrosti i zajedništva kao najvećeg bogatstva. Bogato ilustrirana slikovnica namijenjena je djeci predškolske dobi.

Moj tata Zeko, Zoran Maljković, Mozaik knjiga

Jesi li kad pomislio kakve ti se avanture mogu dogoditi ako je baš tvoj tata uskrsni Zeko u trgovačkom centru? Također, možeš i upoznati prijatelja kakvog možda nisi nikad ni zamišljao, a bio je stalno pokraj tebe!

Ukuhane jabuke, Klaas Verplancke, ArTresor naklada

Nagrađivana slikovnica belgijskog autora donosi nam priču o sinovima i očevima, koji su također nečiji sinovi. Duguljastog je formata, sa zanimljivim i duhovitim ilustracijama. Priču o svom tati priča nam iz svoje perspektive maleni dječak, kojem je tata ponekad divan i nježan, mirisan i gladak, a ponekad je hladan i grub, tih i ljut poput oluje, ali na sreću to ne traje dugo. Malome Janku tata je pak najdraži kad miriše na ukuhane jabuke, njihovo tradicionalno jelo za djecu i tada Janko poželi da tata ima tisuću ruku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s