Aktivna pauza: vježbe za poticanje bilateralne koordinacije

Ove aktivnosti bilateralne koordinacije su kombinacija aktivnosti sa naše stranice i našeg IG profila.

Odabrane su kao vježbe koje se lako mogu raditi tijekom pauze nakon nekih dužih sjedilačkih

aktivnosti. 

Viseća lopta

Igra s loptom može biti dobra za razvoj bilaterale integracije, ali ako vaše dijete stalno promašuje loptu, može biti i prilično zamorno! Evo sjajnog načina da pomognete svom djetetu da vježba vještine s loptom bez jurnjava za propuštenim loptama cijeli dan.

Zavežite loptu u mrežastu vreću, npr. vreće od krumpira na uže. Konop mora biti dovoljno dug kako bi lopta bila u razini s djetetovim prsima. Za mlađu djecu koristite veću loptu. 

Sada vaše dijete može objema rukama odgurnuti loptu i uhvati ju opet.

Slano tijesto

Ako vaše dijete peče ili se igra s tijestom za igru, dajte mu valjak i neka razvaljaju tijesto s obje ruke.

Održavanje ritma

Pronađite neke zvečke ili napravite vlastite od plastične boce. Neka ih dijete pomiče u ritmu glazbe. Probajte ih pomicati  simetrično (istodobno gore i dolje) ili recipročno (jedna pa druga ruka).

Skakanje s obje noge

Natjerati noge da se pokreću zajedno je težak posao. Počnite tako što ćete potaknuti dijete da skoči  preko linije i natrag, skok po skok. Povećajte broj skokova kako vaše dijete napreduje u držanju noge zajedno!

Plastelin

O korištenju plastelina za poticanje bilateralne koordinacije smo već pisali. Objema rukama zajedno razvaljajte veće kuglice i kobasice. To je dobro za vještine bilateralne koordinacije, kao i za vježbanje mišića šake i zgloba. Potaknite svoje dijete da valja kuglice od plastelina.

Povlačenje užeta

Povlačenje ruke preko ruke na užetu je dobar način da ruke rade zajedno ritmički. Osim igri povlačenja konopa, danas u bolje opremljenim parkićima ima i penjalica sa užetom. Ako imate takav parkić u blizini – uživajte!

(Izvor: Canva.com)

Puzanje 

Puzanje je još jedna sjajna aktivnost – puzite po podu kako biste skupljali predmete ili se igrajte lovice četveronoške.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s