Tematske slikovnice – promet

“Gdje je zebra, gdje se smije
a gdje nesm’je prijeći cestu
i kada je puno bolje
mirno ostati na mjestu.”

Donosimo vam pregled slikovnica na temu – promet. Svi opisi su preuzeti s kataloga Knjižnica grada Zagreba osim ako nije navedeno drugačije.

Što sve Ana zna: o prometu
Autor: Simeon Marinković
Naklada Nika

Edukativna slikovnica maloga formata (iz serijala – Što sve Ana zna), sa presavijenim stranicama pruža najmlađima važne spoznaje o odgovornom ponašanju u prometu. Uz djevojčicu Anu, vesele ilustracije i kratke pouke u stihovima, uz poticajna pitanja i pojašnjenja odraslih, ukoliko su potrebna, djeca će na zabavan način usvojiti važne osnove ponašanja.


Priča o prometnim znacima
Autor: Mladen Kušec
Školska knjiga

Jedanaest prometnih znakova i semafor predstavljenih duhovitim stihovima i ilustracijama, sadržaj su slikovnice namijenjene djeci od 4 do 6 godina. Kako ćemo sigurno prijeći cestu, kako se uključiti u promet, kuda nam je dozvoljeno voziti bicikl, kada nam semafor signalizira da smijemo preći cestu, a kada ne . . . , o svim tim važnim informacijama govore nam znaci, naši dobri prijatelji, zaslužni za sigurnost svih sudionika u prometu.

Martin i čarobna zebra
Autor: Silvija Šesto
Biblioteka Šarena

Edukativna slikovnica za najmlađe, poučit će djecu ponašanju u prometu. Iz godine u godinu gužva i kaos na našim ulicama sve je veća i opasnija. Stoga je potrebno poštovati mnoga pravila, kako bismo jednostavno preživjeli. Najmlađi su i najranjiviji jer ne poznaju sva pravila i stoga se nerijetko suočavaju s opasnostima koje vrebaju odasvud. Glavni lik ove slikovnice dječak Martin će puno toga naučiti kroz razgovor sa čarobnom zebrom. Slikovnicu prate i duhovite i zanimljive ilustracije Vande Čižmek, koje će pružit dodatni užitak čitanja i slušanja.


Istraži prijevozna sredstva
Autor: Ruth Martin
Profil

U ovom priručniku za male radoznalce saznaje se sve o svijetu prijevoza i nevjerojatnim načinima na koje se može putovati. Knjiga djeci predškolske i osnovnoškolske dobi nudi istraživanje svijeta prometala uzduž i poprijeko, što sve prometuje na kopnu, moru ili u zraku uz više od 30 prozorčića za otvaranje.

Sigurni u prometu
Autor: Jelena Kovačić
Evenio

“Sigurni u prometu” edukativna je bojanka koja djecu uči osnovama pravilnog i odgovornog ponašanja u prometu. S obzirom da je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, priča ne sadrži kompleksna prometna pravila već temelje na kojima će djeca kasnije učiti kako se čuvati u prometnim situacijama. Sigurni u prometu edukativna je bojanka koja djecu uči osnovama pravilnog i odgovornog ponašanja u prometu. S obzirom da je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, priča ne sadrži kompleksna prometna pravila već temelje na kojima će djeca kasnije učiti kako se čuvati u prometnim situacijama.

Djeca uče kako odabrati najsigurniji put, što je nogostup, kako se ponašati na zebri sa semaforom, a kako na zebri bez semafora, zašto ne smijemo trčati na ulicu ili preko zebre i slične teme. Bojanka je rađena uz pomoć stručnjaka, prometnog pedagoga. (opis preuzet s evenio.hr)

A ako ste u potrazi za digitalnim materijalima, igrama i aktivnostima na temu potreba tu je 💡i njezin set “Ja u prometu”. Kroz različite predmatematičke i grafomotoričke vježbe učimo o vrstama vozila, ponašanju u prometu i prometnim pravilima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s