Tematske slikovnice – polazak u vrtić

Neki su već krenuli prošli tjedan, neki kreću danas, a neki će tek u ponedjeljak. Iskoristite ovaj kišni vikend za odlazak u knjižnicu i posuditi neke od slikovnica na temu polaska/povratka u vrtić. Svi opisi preuzeti su iz kataloga KGZ-a.

Slikovnica koje se bave ovom temom tako da sigurno nećete pogriješiti koju god da odaberete.

Uživajte u kišnom vikendu! 💛


Što sve Ana zna…u vrtiću 3+

Autor: Marinković, Simeon
Izdavač; Naklada Nika


Slikovnica iz serijala “Što sve Ana zna…” s preklopnim stranicama i jednostavnim stihovima namijenjena je najmlađima. Sam naslov upućuje nas da ćemo uz ovu slikovnicu upoznati zanimljive aktivnosti koje se odvijaju u vrtiću te dobiti uvid i u stjecanje zdravih navika djece. Slikovnica može poslužiti odraslima kao priprema djeteta za polazak u vrtić.


Medvjedića je strah ostati u vrtiću 3+

Autor: Gjurković, Tatjana, Knežević, Tea
Izdavač: Evenio


Problemska slikovnica koju su napisale diplomirane psihologinje dio je serijala, a u fokusu ove priče je dječji strah i separacijska anksioznost. Mali medo se jako plaši odvajanja od roditelja i odlaska u vrtić. No, zahvaljujući razgovoru s roditeljima i njihovoj podršci te dobrom prijemu tete u vrtiću i novih prijatelja, neugodna emocija straha malog mede je potpuno nestala. Na kraju slikovnice nalazi se koristan dodatak za roditelje koji će im omogućiti bolji uvid u razumijevanje djetetova ponašanja.

Mišić je tužan jer mu nedostaju roditelji 3+

Autor: Gjurković, Tatjana, Knežević, Tea
Izdavač: Evenio

Problemska slikovnica koju su napisale diplomirane psihologinje dio je serijala, a u fokusu ove priče je dječja emocija tuge zbog privremene razdvojenosti od roditelja. Mali mišić i njegova sestrica provode ugodno poslijepodne kod bake, a kada je pala noć i došlo vrijeme za počinak, mišići su bili tužni jer su im nedostajali roditelji. Njihova baka pružila im je razgovor i utjehu. Na kraju slikovnice nalazi se koristan dodatak za roditelje koji će im omogućiti bolji uvid u razumijevanje djetetova ponašanja, zadovoljavanja njegovih emocionalnih potreba i pomoći u učenju reguliranja negativnih osjećaja.

Volim vrtić 1+
Autor: Kozina, Filip
Izdavač: Naša djeca

Unutar tvrdo ukoričene slikovnice za najmlađe u stihu i rimi opisan je jedan dan u dječjem vrtiću.

Hura, idem u vrtić! 2+

Autor: Reider, Katja
Izdavač: Forum

Priča o dječaku Jonasu koji s mamom prvi puta odlazi u dječji vrtić. U vrtiću je lijepo i djeca su jako ljubazna. Što sve ima u vrtiću pokazala mu je odgajateljica Kata, a djeca su mu zapjevala i pozdravnu pjesmicu. Jonas je brzo pronašao nove prijatelje pa je mama smjela otići. On je napokon veliko dijete. Moja prva slikovnica s pričom, tvrdih listova i veselih ilustracija, namijenjena je djeci predškolskog uzrasta.


Medo Tobi u vrtiću 1+

Autor: Bieber, Hartmut
Izdavač: Forum

Legendarni Medo Tobi u različitim situacijama i na zanimljivim mjestima .
U ovoj slikovnici možeš otkriti mnogo zanimljivih predmeta iz vrtića.
Neki od njih još su jednom prikazani na posljednjoj stranici. Zadatak je pronaći ih u knjizi i reći kako se zovu.

Mali majmun u velikoj brizi 2+

Autori: Donaldson,Julia, Scheffler, Alex
Izdavač: Ibis grafika

Mali majmun u velikoj je brizi jer je izgubio mamu. Na sreću, Leptiran mu pomaže u potrazi utemeljenoj na djelomičnim opisima. Nakon brojnih zabuna, kada je Leptiran shvatio da majmunčićeva mama izgleda isto kao i njezino mladunče, potraga je uspješno okončana.


Moje dobro jutro 3+

Autor: Crockett Corson, Kim
Izdavač: Evenio

“Ispričat ću ti što radim svakog jutra, što radila sam jučer i što radit ću sutra.” Priča u rimi o veseloj djevojčici koja je odlučna da se ujutro sama spremi za vrtić. Energična djevojčica sama može učiniti gotovo sve što treba za novi dan. Priča veselih ilustracija može poslužiti za ohrabrivanje djece koja kreću u vrtić ili prvi razred osnovne škole. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s