Zašto izrađivati vlastite igračke?

Zašto izrađivati vlastite igračke? Osim što je zabavno?

Sigurno kod kuće imate čepove od plastičnih boca, kutija od cipela, čašice od jogurta ili tuljce od wc papira. Razmislite prije nego što ih rutinski bacite – uz malo truda od njih možete napraviti jedinstvenu igračku baš prema željama i potrebama vašeg djeteta. Ima nešto posebno u igrački koju ste sami izradili: zabavnije su, jedinstvene, a na koncu i ekološkije. Nemojte se zamarati skupim igračkama, igračke su prolazne, radije čuvajte novce za sladoled. Pustite maštu na volju i uzmite škare u ruke!

Estetika: Naravno da je dodatan plus ako izradite nešto što je vizualno lijepo, ali nemojte se uzrujavati oko neravnih rubova, krivih šavova i sl. Vaša rukotvorina ne mora biti savršena, njeni rubovi vjerojatno nisu skroz ravni, ali ona odiše toplinom i trudom koji ste uložili u njenu izradu. Zato je takva igračka najbolja. Uključite li dijete u izradu ono će puno više cijeniti takvu igračku nego onu kupovnu. Dijete će se igrati kako god da izgledalo, a ako ste se vi pritom zabavili, još bolje!

Kada izrađujete igračku uvijek razmislite kome je namijenjena. Sitni predmeti, dugačke ukrasne vrpce nisu prikladne za djecu mlađu od tri godine. Prije nego djetetu date u ruku igračku, bila ona kupovna ili izrađena, obavezno ju temeljito pregledajte. Provjerite ima li sitnih dijelova, oštrih rubova i znakova oštećenja. Sve što planirate iskoristiti za izradu morate prvo temeljito oprati, a kasnije održavajte čistoću i kupljenih i izrađenih stvari.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s