Hotel za kukce

Hotel za kukce, poznatiji i kao hotel za insekte, umjetna je građevina stvorena kao utočište ili sigurna kuća za kukce. Može se napraviti u različitim oblicima i veličinama, a najčešće se sastoji od nekoliko različitih odjeljaka koji insektima pružaju mjesto za gniježđenje. Najkorisniji je zimi, ali služi i u proljetno vrijeme kada se priroda budi, a temperature variraju iz dana u dan. Neki insekti u njima odliježu jaja, a neki ih koriste za hibernaciju (kao na primjer bubamare). Hoteli su popularni među vrtlarima i uzgajivačima voća i povrća zbog svoje uloge koja potiče oprašivanje insekata. Najbolje mjesto za postaviti hotel je u sjeni, ali s dovoljno danjeg svjetla i po mogućnosti 1,5 m iznad zemlje.

Kako napraviti hotel za kukce?

– od komada drveta, dasaka, plastičnih kutija, starih drvenih ladica

– potrebno je izbjegavati karton za krov jer se brzo navlaži, ali odjeljenja unutar hotela mogu biti od čvršćeg kartona ili tuljaka

Što staviti unutra?

– suho lišće, grančice, slamu, češere, kamenčiće, mahovinu, travu, kora od drveta, borove iglice… (sve što se nalazi u okolici može oponašati prirodno stanište kukaca u hotelu).

Kako napraviti hotel iz recikliranih plastičnih boca?

– čiste i prazne plastične boce

– škare

– klamerica

– šilo za probijanje rupa

– špaga

– tuljci

– predmeti za popunjavanje hotela

IMG_20200520_200734

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s