Dan planeta Zemlje – BINGO

Ako ste u potrazi za zabavnom, a korisnom društvenom igrom onda je bingo ono što tražite. Mnogi odgojitelji i učitelji širom svijeta koriste ovu igru za usvajanje novih pojmova i širenje vokabulara. Kroz igru možete obraditi skoro sve teme i lekcije iz škole.

Igra je vrlo jednostavna, a može se lako prilagoditi dobi i temi. Križanjem zadanog pojma dijete vježba koordinaciju oko-ruka i finu motoriku. Osim što usvajaju nova znanja, djeca vježbaju slušanje i praćenje što je važno za razvoj koncentracije, ali i strpljenja i čekanja na red. Naravno, nisu svi pobjednici što je i odlična prilika da vaše dijete naučiti da je u redu da ne pobjedi svaki put.

Razmislite kakav bingo želite i napravite ga sami. Bingo se sastoji od kartica i trakica/papirića. Svako dijete dobije svoj papir na kojem se nalazi nekoliko slikovnih pojmova. Voditelj igre izvlači kartice sa slikom pojma jednu po jednu. Dijete koje na svoj papiru ima određeni pojam ga prekriži. Pogađate – pobjednik je onaj koji prvi prekriži svih 5 pojmova i vikne glasno: „Bingo!“.

Mi smo za vas pripremili BINGO_DAN PLANETA ZEMLJE koji se sastoji od nekoliko ilustracija vezanih za ekologiju i nekoliko trakica za igranje. Izrežite slike i zalijepite ih na deblji papir. Izrežite po jedan red iz tablice za svako dijete i krenite se igrati! – BINGO!

Jedan komentar Dodaj vlastite

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s