Košarica koka

Uskrs je, kraj Božića, zasigurno najkreativniji blagdan koji nas poziva na izradu mnoštva ukrasa kojima ćemo uljepšati naš dom. Mnoštvo je Uskršnjih motiva za male projekte, a mi smo se ovaj put odlučili za koke🐔🐔🐔🐔 Izrada ovog jednostavnog ukrasa za Uskršnji stol – košarice za pisanice s motivom koka, mališanima je odlična vježba za mikromotoriku i priprema za nadolazeći blagdan. A i na taj će način naše jestive pisanice još više zablistati na Uskršnjem doručku!

Izrada je vrlo jednostavna, a materijale možete odabrati prema tome kako su vam dostupni. Najvažnije je imati kartonsku kutiju za jaja kojoj je na početku potrebno odrazati poklopac. Potom je kutiju potrebno obojiti u bijelu boju. Odaberite temperu ili akrilnu boju.20200409_152550 Ove četiri kartonske izbočine postat će koke! Za detalje smo se odlučili koristiti ukrasnu špagu, filc i plišanu žicu, ali sve detalje možete izvesti i iz kolaž papira. Od žutog filca izrezali smo i zalijepili kljunove.

Savinuli smo crvenu ukrasnu špagu nekoliko puta i zalijepili ju kako bi izgledala kao krijesta.20200409_152749 Potom smo ih zalijepili kokama na glave. 20200409_152811Bijelu plišanu žicu smo izrezali i zalijepili na mjesto krila. Ukoliko imate ukrasno perje, ovdje bi ga bili odlično iskoristiti.

Flomasterom smo nacrtali oči, ali vi možete zalijepiti i plastične oči. 20200409_152955I tako je, vrlo brzo, naša košarica koka bila gotova!20200409_152938 Sad joj samo nedostaju kuhana, ukrašena jaja i može krasiti naš Uskršnji stol!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s