Zveckalica-tražilica

Zveckalica-tražilica jednostavna je igračka namjenjena najmlađoj djeci. Igra koju ona nudi upravo je ista nazivu koji nosi – zveckanje i istraživanje!

Ovakva igra djetetu nudi i auditivni i vizualni događaj. Dijete s njom može može veselo zveckati dok jurca naokolo po stanu ili ju mirno i pomno promatrati dok odmara na kauču 😁 Iz tog je razloga prikladna i za aktivniji i za mirniji tip djeteta.20190529_203526.jpg

Ovakvu igračku možete jednostavno izraditi kod kuće. Bit će vam potreban manji papirnati tanjur s likom kojeg vaše dijete voli, riža i figurica. Umjesto tanjura možetw koristiti karton na koji možete nešto nacrtati ili zalijepiti, a u mjesto riže možete koristiti sitni šljunak ili neko drugo zrnje. Mi smo ovaj put odabrali motiv bubamare, a rižu obojili u zelenu boju. Ostale igre s rižom potražite ovdje: Igramo se rižom…20190529_203025.jpgTrebat će vam i veća prozirna plastična boca, ukrasna trakica, olovka, škare, skalpel, vruće ljepilo i tratir.

Izrežite skalpelom dno boce na nakoliko centimetara dubine i škarama poravnajte rubove kako bi ste dobili plastičnu zdjelicu.

Tanjur okrenite naopačke i iscrtajte olovkom oblik zdjelice. Izrežite tanjur malo šire od linija. Okrenite i provjerite odgovara li sve.

Figuricu stavite na sredinu tanjura. Na rubove zdjelice nanesite vruće ljepilo, ali ostavite jedan rub slobodan. Kroz taj rub ćete trebati uvesti tratir pa pazite da je dovoljno širok. Okrenite zdjelicu s ljepilom na tanjur i dobro stisnite. Također, pazite da vam se figurica ne pomiče previše u strane kako se ne bi zaljepila.20190529_203311

Kad se ljepilo stegne, uvedite tratir i stavite rižu. Zalijepite slobodni rub i kad se ljepilo stegne, njime prođite još jednom oko cijele zveckalice, a ako hoćete, možete sada zalijepiti i ukrasnu traku.

I zveckalica-tražilica je gotova! Osim što će dijete u njoj uživati zveckajući, sigurno će se zabavljati skrivanjem i otkrivanjem slike zrnjem, te gledanjem kako se figurica i zrnje po njoj kreću!20190529_203809

Ova jednostavna igračka zabavit će najmlađe među mališanima i donijeti im istovremeno nova auditivna, vizualna i spoznajna iskustva.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s