Slikovnim karticama do učenja abecede – BINGO!

Ako ste u potrazi za zabavnom, a korisnom društvenom igrom onda je bingo ono što tražite. Mnogi odgojitelji i učitelji širom svijeta koriste ovu igru za usvajanje novih pojmova i širenje vokabulara. Kroz igru možete obraditi skoro sve teme i lekcije iz škole.

Igra je vrlo jednostavna, a može se lako prilagoditi dobi i temi. Križanjem zadanog pojma dijete vježba koordinaciju oko-ruka i finu motoriku. Osim što usvajaju nova znanja, djeca vježbaju slušanje i praćenje što je važno za razvoj koncentracije, ali i strpljenja i čekanja na red. Naravno, nisu svi pobjednici što je i odlična prilika da vaše dijete naučiti da je u redu da ne pobjedi svaki put.

Razmislite kakav bingo želite i napravite ga sami. Bingo se sastoji od kartica i trakica/papirića. Svako dijete dobije svoj papir na kojem se nalazi 5 slikovnih pojmova. Voditelj igre izvlači kartice sa slikom pojma jednu po jednu. Dijete koje na svoj papiru ima određeni pojam ga prekriži. Pogađate – pobjednik je onaj koji prvi prekriži svih 5 pojmova i vikne glasno: „Bingo!“.

Mi smo za vas pripremili print verziju koja se sastoji od 30 kartica (kao i slova abecede) i nekoliko trakica za igranje. Izrežite slike i zalijepite ih na deblji papir. Izrežite po jedan red iz tablice za svako dijete i krenite se igrati! – BINGO!

tablice – bingo

slike – bingo

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s