Poligon spretnosti

Jeste li znali da djeca u dobi od 5 do 12 godina trebaju imati kombinaciju umjerenih i snažnih aktivnosti najmanje 60 minuta dnevno? Ne samo da poligoni utječu pozitivno na motoričke sposobnosti oni razvijaju koncentraciju i smanjuju anksioznost i stres kod djece. Kombinirajte lakše i teže zadatke ovisno o dobi i djetetovim sposobnostima. Ključ kvalitetnog poligona je da uvijek stavite barem jednu težu prepreku kako biste potaknuli dijete da se potrudi više.

Volimo poligone s preprekama zato što se djeca kreću i igraju. Bez obzira koliko vaše dijete ima godina, sva djeca imaju zajedničku tu neograničene količine energije. Najčešće mnogo više nego mi. Pretvorite privremeno vašu sobu dnevnog boravka ili dvorište u poligon s preprekama, igralište za vaše mališane i to od stvari koje imate kod kuće.

Sve što vam treba je:
– nekoliko stolica različitih veličina
– plastični stolić ili niski stolić (za kavu)
– strunjača, jastuk, deka, podne puzzle
– loptice, lopta, ljepljiva traka

Poligonu možete dodati sve što vam padne na pamet i time malo začiniti igru. Neka se provlače ispod stolića, napravite tunel od više stolica, neka se kotrljaju ( glume palačinku  ) na deki…skupljaju ili nose loptice….Potaknite dijete da skače, puže, trči, stoji na jednoj nozi ili nešto treće.

46708534_2252419508367389_7709885257494822912_n.png

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s