Bebino prvo slikanje

Prva likovna aktivnost vaše bebe neće baš biti samostalno slikanje u punom smislu te riječi, ali postoje načini na koji bebi možemo prezentirati likovno stvaralaštvo kao zabavnu igru. Jedna takva aktivnost, na kraju koje će vaša beba biti bogatija za jedno iskustvo, a vi za jednu sliku koju ponosno možete staviti na zid, jest slikanje kroz vrećicu.

Evo kako je to radila Markova mama: “Za prvu Markovu likovnu aktivnost odabrali smo slikanje pomoću razmazivanja boje unutar plastične vrećice. Potrebno nam je bilo slikarsko platno, akrilne boje, samoljepljiva folija te plastična vrećica. 20181101_163405Boje smo odabrali prema vlastitim preferencijama, a kako smo sliku mislili kasnije izložiti, izabrali smo one za koje smo mislili da će nam dobro pasati uz interijer.

Na sredinu platna zaljepili smo samoljepljivu foliju koju smo izrezali u oblik jabuke. 20181101_163316.jpgAkrilne boje smo nakapali po platnu te ga oprezno spremili u plastičnu vrećicu koju smo dobro zavezali. Mi smo koristili duplu vrećicu kako bi bili sigurni da beba neće doći u kontakt s bojama.20181101_163908

I tada smo aktivnost prezentirali bebi. Bilo je tu opreznog istraživanja, pljuskanja po platnu, rada prstićima, ali i nožicama.

Kad je zabava bila gotova, odljepili smo naljepnicu i ostavili platno da se suši. Na kraju smo u sredinu napisali naslov i datum. 20181103_063448Sad nam ova slika krasi zid u hodniku te smo stvorili divnu uspomenu 😊”

Ova aktivnost, osim što je zabavna djeci i roditeljima, odlična je vježba fine motorike i senzorike. Zato, nabavite navedeni pribor i slobodno se s vašom bebom upustite u kreativno likovno stvaralaštvo!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s