Vrlo zapetljana igra

Da bebe vole istraživati sadržaje košara, kutija i ladica već znamo. Ali ovaj smo put našem istraživanju dodali i novi izazov. Na jednostavan način potaknuli smo bebu da vježba svoju finu motoriku, sposobnost planiranja pokreta te strpljivost i upornost.
Igra je vrlo jednostavna.
Odaberite košaru i sadržaj, a zatim zapetljajte igru – otvor ispletite špagom ili vunom! Jednostavno zavežite jedan kraj špage, provucite ju u svim smjerovima pa zavežite i drugi kraj.

20181007_172715
U košaru možete staviti bilo koje igračke s kojima se vaša beba i inače igra. Beba je na ovaj način motivirana da dođe do sadržaja i tako vježba svoje vještine kroz igru. Beba će trebati pronaći način kako da igračke izvuče iz košare, morat će planirati akciju i provesti ju u djelo. Tada će morati vježbati pincetni hvat, spretnost i strpljivost. Vjerojatno će koristiti obje ruke te prebacivati predmete iz jedne ruke u drugu. Ovu igru možete prezentirati bebi za vrijeme boravka na trbuhu, čime ćete ju dodatno motivirati da duže boravi u ovoj pozi pogodnoj za razvoj cjelokupne motorike.

Bebi će se ova zapetljana igra više svidjeti i na njoj će se zadržati duže ukoliko u košaru stavite nešto što ju jako zanima i motivira. Mi smo ovaj put odabrali plastičnu košaru pa u nju stavljali loptice, drvene grickalice i pamučne kockice te se pri tom dobro zabavili!received_892881164433051

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s