Idemo u park

Sunčani jesenji dan. Ima li ljepšeg dana za boravak u prirodi? Omogućite vašoj djeci što više boravka u prirodi. Park, šuma i plaža nas zovu na igru. Pronađite sigurno mjesto, gdje ćete moći pustiti i vaš najmlađe da slobodno istražuju.

Osim što je boravak na svježem zraku opuštajući, sunce nas puni vitaminom D i automatski se osjećamo bolje, jeste li ikad razmišljali o ostalim dobrobitima boravka na otvorenom?

Boravak na otvorenom potiče djecu na istraživanje, stimulira sva osjetila, maštu i kreativnost. Dječja mašta je pokretač mnogih igara u parku. Čekanje na red za ljuljačku uči ga strpljenju. Susretima s djecom različite dobi razvija socijalne vještine. S njima dijeli loptu, sudjeluje, uključuje se u igru, razvija vještinu pregovaranja i samokontrole.
Kada odlazite u park ponesite kanticu i lopaticu. Osim pijeska i šljunka djeca mogu skupljati lišće. Sortirati ga po boji, tražiti odgovarajuće drvo kojem pripada list, graditi sklonište…

Ako sa sobom ponesete bojice ili flomaster možete napraviti Memori od kamenčića ili Scavenger Hunt. Pustite dijete da samo odluči, pročitajte naše prijedloge za igre s kamenčićima, a možete osmisliti i neku svoju igru.

42108734_306423770090194_6542700548750049280_n.jpg

I naravno, jesen u parku je divna, ali i prolazna. No ne očajavajte. Uskoro stiže zima, a snijeg isto nudi puno zabave. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s