Scavenger Hunt

Scavenger hunt je igra s pravilima/uputama, slična potrazi za blagom, ali za nju vam treba samo papir i olovka. Može ju igrati samo jedno dijete, više njih, grupa djece, više grupa djece….može biti natjecateljskog karaktera i „na bodove“ – a i ne mora. Zato je tako odlična! Kažu da potječe iz doba Antike, ali najpopularnija je u SAD-u.

Najčešće izgleda tako da voditelj igre na list papira sastavi popis stvari iz okoline, a dijete ih mora pronaći. Za djecu su to najčešće jednostavne stvari koje su im poznate i dostupne – čaša, boca, čep, krema, naočale, plava čarapa… Može se i malo zakomplicirati i time potaknuti dječju kreativnost, pa će tako dijete uzeti šaku kamenčića koji će predstavljati pojam „dragulji“. Pojam može biti i „zec“ pa će snalažljivo dijete odglumiti zeca.

Može se igrati unutra i vani, ali naravno da je vani bolje. Igra nudi razne mogućnosti, npr. može biti tematska, a tema može biti „voće i povrće“. Sve ovisi gdje i kada ju igrate.

Potiče tjelesnu aktivnost, prostornu orijentaciju, timski rad, obogaćuje vokabular, snalažljivost, maštovitost…

I predškolska djeca koja ne znaju čitati ju mogu igrati. Za njih se može napraviti lista s fotografijama ili kao primjer niže: po boji.

Evo jedan jednostavan primjer igre koji može biti gotov u nekoliko minuta. Ako se nalazite u parku pripremiti Scavenger Hunt za vašeg trogodišnjaka po bojama. On će se zabaviti, a vjerojatno će mu se i ostala djeca u parku pridružiti. 🙂

37644896_10156355799338211_4274012283706802176_n

Jedan komentar Dodaj vlastite

  1. Pingback: Upoznajmo boje!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s