o nama

Dragi posjetioci, dobro došli na stranice namijenjene dječjem razvoju i igri. Ovdje ćete pronaći igre i ideje prikladne za djecu predškolske dobi.

53817018_355334988407491_6164321154107441152_n

Mi smo Iva i Sara, logoped i odgojitelj po struci. Dvije ponosne mame L (4.5), M (4), S(2) te N i A (0.8)  koje su pokrenule ovu stranicu kako bismo pomogli roditeljima približiti dječji svijet. Želja nam je potaknuti vas na kvalitetno druženje s djetetom. Također, nudimo ideje za aktivnosti s djecom koje mogu pomoći odgojiteljima i stručnjacima u radu s djecom. Redovito pišemo i za časopis “Osmijeh” koji izlazi besplatno i distributira se u zagrebačkim dječjim vrtićima, a napisali smo i članke za časopise “Mama i beba”, “Doktor u kući”…

Vaše mišljenje nam je važno. Ako imate prijedloge i savjete slobodno se javite putem Contact obrasca ili na našem Instagram profilu i FB stranici.

“Dječji život je poput komada papira na koji svako ostavlja bilješku.”

∼ Kineska poslovica

Što su razvojne igre?

Često nam se pod pojmom “razvojne igre” pokušavaju progurati skupe didaktičke igračke. Naravno, nitko ne spori njihovu edukativnu vrijednost. No, što su to zapravo razvojne igre? Strogo gledano, sve su igračke razvojne u većoj ili manjoj mjeri. Kada govorimo o dječjem razvoju mislimo na 5 razvojnih područja – kognitivno, motoričko, socijalno, jezično i područje samopouzdanja. Svaka igra koja potiče učenje u nekom od tih područja, smatra se razvojnom igrom. Igra je glavna zadaća predškolskog djeteta, to je njegov posao, a na nama je da mu pomognemo osigurati uvjete za rad.

Ne postoje “loše” igračke, nego samo igračke koje nisu ispunile svoj maksimalni potencijal. Uzmimo za primjer plišanog medvjedića. Četveromjesečna beba će ga proučavati, dodirivati. Jer to bebe rade. Taktilno istražuju okolinu. Četverogodišnjak će tog istog medvjedića posjest na stolac i skuhati mu ručak. Jer to četverogodišnjaci rade. Oni su do sada navikli da se njima kuha i da se njih hrani, pa oponašaju odrasle i igraju se s medvjedićem. U obje varijante igra je ta koja potiče razvoj, a ne igračka. Sve igračke se uz dovoljno mašte mogu iskoristiti za igru. I ne samo kupljenje igračke, nego i one koje ste sami izradili. Ako tuljcem od wc papira možemo izgraditi dvorac zašto je on manje vrijedan nego dvorac od drvenih kocaka?

E i da! Ako ste se pitali što znače oni brojevi gore (0 – 2 , 2 – 4, 4 – 6…) 😀 To su godine, odnosno dobne skupine kojima je određena igra namijenjena.

Što su razvojne slikovnice?

Razvojne slikovnice su profil na Instagramu na kojem objavljujemo preporuke slikovnica i pripremamo prigodnu tematsku aktivnost uz nju. Sve slikovnice koje obrađujemo su preporučili mnogi književnici i knjižničari. Cilj aktivnosti je da dijete duže ostane usredotočeno na pročitano. Zavirite na profil jer sigurno ćete naći nešto zanimljivo.

Što je Žaruljica?

Žaruljica je obrt za grafiku i dizajn koji izrađuje E-materijale za igru i učenje.

Svaki set je namijenjen djeci između 3 i 7 godina, ali ga mogu koristiti i nešto mlađa ili starija

djeca.

Aktivnosti u svakom setu potiču razvoj različitih vještina kod djeteta kao što su:

– znanja o svijetu

– vizualna percepcija

– grafomotorika

– mikromotorika

– matematičke vještine

– jezično-govorne vještine

– predvještine čitanja i pisanja

Sve dosad objavljene setove možete pogledati OVDJE.

Za sva ostala pitanja možete nam se javiti na našeg IG profilu Žaruljica.hr ili na našoj FB stranici Žaruljica.hr

Naziv i skraćeni naziv tvrtke
Žaruljica, obrt za grafiku i dizajn, VL.Vitomir Dragičević
Žaruljica, VL. Vitomir Dragčević
Sjedište tvrtke
Brijunska 7c, Zagreb
Sud kod kojeg je obrt upisan u Obrtni registar
Gradski ured za gospodarstvo, Odjel za upravno-pravne poslove, Zapoljska 1
Broj pod kojim je tvrtka upisana u Obrtni registar
98217607
Naziv i sjedište financijskih institucija u kojima tvrtka ima otvorene račune zajedno s brojevima računa
Erste&Steiermärkische Bank d.d, Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka, Hrvatska
SWIFT: ESBCHR22
IBAN HR3324020061140403796

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s